måndag 14 april 2008

Paj á la Ananas comosus

Jag måste bara få tipsa om en av de godaste pajerna som kan tillagas i ditt eget lilla kök utan några krusiduller. En förutsättning är att du tycker om ananas givetvis.

Ananaspaj
(6-8 portioner, 20 min)

Pajdeg:
150 g smör
1 dl strösocker
3 dl vetemjöl
Fyllning:

1 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl crème fraiche
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
500 g krossad ananas på burk

Blanda ihop smör, vetemjöl, socker och bakpulver till en deg. Tryck ut den i en smörad pajform. Rör ihop ägg, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Häll i avrunnen, krossad ananas. Häll fyllningen i pajformen. Grädda i 175°C mitt i ugnen i ca 40 minuter.

Voila! "Den godaste pajen jag har ätit" (citerat från en smakare!)

Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Smakar dock lika bra utan tillbehör.


Inga kommentarer: